Yemek Tarifleri

Etli Pazı Sarması

Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 – 4 bağ pazı
  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (İsteğe bağlı)
  • Maydonoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (İsteğe bağlı)
  • Tuz
  • Sıcak su

Etli Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk öncelikle iç harcımızı yapmak için tenceremize sıvı yağ alıyoruz ve akabinde soğanları ince ince doğrayıp kıyma ile ocağa alıyoruz.
  2. Soğan ve kıymamız hafif kavrulduktan sonra içerisine domates ve biber salçamızı ek ediyoruz.
  3. İçerisine yıkamış olduğumuz pirinçleri ek edip biraz da bu halde kavurup içerisine baharatlarımız ve maydanozu ek edip üzerini hafif geçecek biçimde sıcak su ek edip hafif canlı kalacak formda pişmeye bırakıyoruz.
  4. İç harcımız pişerken saplarını kestiğimiz pazıları sıcak su içerisine alıp 5 dakika bekletiyoruz akabinde soğuk su içerisine alıp şok tesiri yaratıyoruz.
  5. Pişen iç harcımız ile pazılarımızı sarıyoruz.
  6. Tencerenin en altına pazı saplarını koyup üzerine itinayla sardığımız pazıları dizip üzerine salçalı su yapıyoruz.
  7. Pazılarımızın üzerine bir tabak kapatıp üzerini hafif geçecek kadar su koyup ocağa alıyoruz.
  8. Pazı sarmamız suyunu çektikten sonra hazır. Afiyet olsun :)).

Etli Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu