Yemek Tarifleri

Etli Nohutlu Bamya

Etli Nohutlu Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo bamya
  • 1 su bardak nohut
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı limon tozu
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Nohutlu Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Nohutları bir gece evvelce suda ıslatıp bekletelim.
  2. Düdüklü tencereye sırasıyla kuşbaşı et, nohut ,soğan ,salça, sıvı yağ, tuz, karabiber ve suyunu koyup düdüklüyü kapatalım.
  3. Düdüklü çalmaya başlayınca 40 dk pişirelim.
  4. Daha sonra pişen nohutların üzerine temizlediğimiz bamyaları ve limon tozunu koyalım karıştıralım
  5. Düdüklünün kapağını tam kapatmadan 15-20 dk bamyalar yumuşatsana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Etli Nohutlu Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu