Yemek Tarifleri

Etli Kuru Fasülye

Etli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 bardak kuru fasülye
  • 200-300 gram kırmızı et
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 adet küçük soğan

Etli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuru fasülyeleri geceden soğuk suda bekletiyoruz hoş şişsin diye.
  2. Etlerimizi düdüklü tencereye alıyoruz ,kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Suyunu çeken etlere yağ ekliyoruz güzelce kavurduktan sonra bir yemek kaşığı biber ve domates salçası ekleyip tekrar kavuruyoruz .
  4. Sonra 1 çay kaşığı kara biber,toz biber ve pul biber ekliyoruz.
  5. Kavurduktan sonra 6- 7 bardak sıcak su ekleyip tuz ve kabuklarını soyduğumuz soğanı bütün halinde içine atıyoruz.Soğanın aroması ve tadı içine girsin diye.
  6. Kapağını kapatıyoruz,kısık ateşte etler pişince suyumuz katılaşınca kuru fasülyeleri ekliyoruz.
  7. Kısık ateşte kapağını tam kapatmadan tekrar pişiriyoruz, fasülyelerimiz istediğimiz üzere olunca altını kapatıyoruz. Servise hazır afiyet olsun ?☺️.

Etli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu