Yemek Tarifleri

Etli Kürdan Kebabı (İslim Kebabı)

Etli Kürdan Kebabı (İslim Kebabı) Tanımı İçin Malzemeler

  • Kuşbaşı et
  • 2 adet büyük uzunluk patlıcan

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 fincan su
  • İsteğe bağlı 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Domates

Etli Kürdan Kebabı (İslim Kebabı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti evvelce haşlıyoruz.
  2. Daha sonra patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına kesiyoruz tuzlu suda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruluyoruz.
  3. Kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
  4. Eti patlıcanın ortasına alıp sarıyoruz domates ekleyip kürdan batırıyoruz sosunu veriyoruz.
  5. 00 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️.

Etli Kürdan Kebabı (İslim Kebabı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Etli Kürdan Kebabı
Etli Kürdan Kebabı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu