Yemek Tarifleri

Etli Börek

Etli Börek Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;

  • 300 gram kadar çökelek
  • 2 kalıp peynir
  • Yarım kilo kadar kavurma
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hamuru için

  • Ekmek hamurundan 2 tane çiğ hamur alıyorum

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşık yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurları 5 bezeye bölüp tek tek açıyorum her kata iç harçtan koyuyorum.
  2. 3. Katta fazla koyuyorum ve tereyağı da koyuyorum modül kesim 3. Ve son katmana yağ koyuyorum.
  3. Son katmana yoğurt ,yumurta ,sıvı yağ karışımını sürüp dilimliyorum.
  4. Üzerine susam çörek otu atın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 200derecede yeterlice pişiriyoruz afiyet olsun.

Etli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu