Yemek Tarifleri

Et Kavurması

Et Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı dana eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet büyük sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası.
  • 1. tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber (İsteğe bağlı)
  • Yarım et bulyon
  • 1 su bardağı sıcak su

Et Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle eti gerekirse sudan geçirelim.
  2. Soğanı ince ince küp küp kıyalım.
  3. Sarımsağı ezelim.
  4. Sivri biber ortadan ikiye keselim içinin çekirdeğini alalım.
  5. Biberi ince ince kıyalım.
  6. Uygun geniş bir tavaya zeytinyağını alalım.
  7. Kızmış olan yağın üzerine soğanı ve sarımsağı ve kapya biberi alalım, yakmadan kavuralım.
  8. Eti ekleyelim.
  9. Üzerine salçayı ve baharatları ekleyelim, suyunu salana kadar kavuralım.
  10. Et suyunu çektikten sonra yarım bulyonu 1 bardak kaynar suyun içerisine alalım.
  11. Bir tatlı kaşığı ile eritelim.
  12. Et suyunu etin üzerine ekleyelim etin kapağını kapatıp tekrar suyunu çekene kadar eti pişirelim.Gerekirse tuz ekleyelim.Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Not damak tadınıza nazaran baharat oranını kendiniz ayarlaya bilirsiniz.

Et Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu