Yemek Tarifleri

Erikli Turta

Erikli Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 20 adet erik
  • 3-3.5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Erikli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda sıcaklığına gelen tereyağ ve şeker güzelce karıştırılır daha sonra sırasıyla yoğurt, yumurta ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur.
  2. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve denetimli olarak un ek edilir ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
  3. Hamurdan turtanın üzeri için bir topak hamur ayrılır. Öbür hamur tereyağı ile yağlanan borcama eşit olarak yaydırılır.
  4. Hamurun üzerine çatalla delikler açılır ve ortasına küçük küçük doğradığımız erikler dökülür.
  5. Eriklerin üzerine toz şeker serpilir.
  6. Hamurdan ayrılan topak hamur rende yardımı ile eriklerin üzeri kapanacak halde rendelenir.
  7. Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dk denetimli pişirilir.
  8. Oda sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir.

Erikli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu