Yemek Tarifleri
Erikli Turta

Erikli Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- 20 adet erik
- 3-3.5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Erikli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığına gelen tereyağ ve şeker güzelce karıştırılır daha sonra sırasıyla yoğurt, yumurta ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur.
- Son olarak kabartma tozu, vanilya ve denetimli olarak un ek edilir ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
- Hamurdan turtanın üzeri için bir topak hamur ayrılır. Öbür hamur tereyağı ile yağlanan borcama eşit olarak yaydırılır.
- Hamurun üzerine çatalla delikler açılır ve ortasına küçük küçük doğradığımız erikler dökülür.
- Eriklerin üzerine toz şeker serpilir.
- Hamurdan ayrılan topak hamur rende yardımı ile eriklerin üzeri kapanacak halde rendelenir.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dk denetimli pişirilir.
- Oda sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir.
Erikli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın