Yemek Tarifleri

Erik Marmelatı

Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo erik (resimdeki cins)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Erik Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle erikleri yeterlice yıkayalım ,çekirdeklerini ayıralım .
  2. İki üç kesime bölelim ve uygun tencereye alalım .
  3. Üzerine bir bardak şeker gezdirip 3-5 saat dolapta bekletelim ki şeker erisin suyunu salsın ,aromaları karışsın diye .
  4. Sonra ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısalım ve köpükleri alalım orta ara karıştıralım.
  5. Erikler eriyip özleyince limon suyu ek edelim 5 dakika kadar kaynatalım ve blendırdan geçirelim(dileyen süzgeç kullanabilir).
  6. Sıcağıyla pak kavanozlara dolduralım ve yeni kapakla sıkıca kapatalım bu formda aylarca bozulmadan tüketebilirsinşz. Afiyetle ?şifa olsun ???.

Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu