Yemek Tarifleri
En Lezzetli Ege Tarzı Yaprak Sarması

En Lezzetli Ege Metodu Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 kaç kısım taze nane
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım kahve fincanı kuş üzümü
- Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
- 1 büyük domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
En Lezzetli Ege Yolu Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağlı biber dolmasında kullandığım iç harcının aynını kullandım. Bunun için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar kavrulunca rendelenmiş yahut robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ek edilerek yavaşça kavrulur.
- Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna nazaran ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir, karıştırılarak ocaktan alınır.
- Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
- Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır.
- Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür (dibinin tutma ihtimaline karşı)
- Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
- Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine tekrar yaprak kapatılır.
- Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
- Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
- Yaprakların üzerine gelecek kadar su ek edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişerken suyunu denetim ederek susuz kalırsa su ek etmenizi öneririm. Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun 🙂
En Lezzetli Ege Adabı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın