Yemek Tarifleri

En Lezzetli Ege Tarzı Yaprak Sarması

En Lezzetli Ege Metodu Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kaç kısım taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
  • 1 büyük domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

En Lezzetli Ege Yolu Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Zeytinyağlı biber dolmasında kullandığım iç harcının aynını kullandım. Bunun için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
  2. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş yahut robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
  3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ek edilerek yavaşça kavrulur.
  4. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna nazaran ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın)  ilave edilir, karıştırılarak ocaktan alınır.
  5. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
  6. Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
  7. Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır.
  8. Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür (dibinin tutma ihtimaline karşı)
  9. Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
  10. Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine tekrar yaprak kapatılır.
  11. Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
  12. Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
  13. Yaprakların üzerine gelecek kadar su ek edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  14. Pişerken suyunu denetim ederek susuz kalırsa su ek etmenizi öneririm. Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun 🙂

En Lezzetli Ege Adabı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu