Yemek Tarifleri

Emekçi Makinalı Yaş Pasta (2 Katlı)

İşçi Makinalı Yaş Pasta (2 Katlı) Tanımı İçin Malzemeler

Küçük uzunluk pandispanya;

  • 6 adet yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 bardak nişasta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 bardak un (unun cinsine nazaran 1.5 bardakta olabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak keki ıslatmak için süt

Büyük uzunluk pandispanya;

  • (yukarıdakimalzemelerin 2 katı olacak )

İç materyali;

  • 2 paket krem şanti (tek pakette 2 liyse 4 paket)
  • 2 bardak süt
  • Muz
  • Damla çikolata

Dış materyali;

  • 4 paket kare çikolata
  • 2 paket pasta kreması

Dış süsleme;

  • Pasta süsü
  • Kakaolu kek

İşçi Makinalı Yaş Pasta (2 Katlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurtaları sarısı ve beyazı farklı olacak biçimde iki başka kaba alalım.
  2. Ardından sarısı olan kaba 1 bardak şeker ilave ederek 5 -6 dakika boyunca mikserle son ayarda çırpalım.
  3. Çırpma ortasında mesela 3. Dakikada sıcak suyu ek edebiliriz.
  4. Güzelce köpürtdükten sonra nişasta,un,kabartma tozu,vanilyayı da çırpalım.
  5. Karışım özdeşleştikten sonra beyazlara geçebiliriz burda yalnızca yarım su bardağı şekeri beyaza ek ederek mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım.
  6. Baya ağır olması lazım bunun için biraz sabırla çırpmaya devam edelim.
  7. Artık mikseri bir kenara bırakarak beyazın olduğu kabı öteki kaba yavaşça dökelim ve spatula yardımıyla beyazı sarıyla içten dışa hakikat biçiminde karıştıralım. Yavaş yavaş.
  8. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika (her fırının kendine mahsus ayarı var o yüzden denetim ederek kekimizi pişirelim).
  9. Bu tanımı birebir halde 2 katı gereçle büyük pandispanya içinde uyarlayabilirsiniz.
  10. Küçük pandispanya küçük uzunluk dikdörtgen kalıp için uygundur ya da yuvarlak kelepçeli kalıp da olur .
  11. Büyük pandispanya fırının kendi tepsisi için uygundur.
  12. Pandispanyalarımızın soğumasını beklerken krem şantimizi hazırlayıp dolaba kaldıralım.
  13. Pandispanyalarımızı düzgün bir formda ikiye bölmek için, ne kadar uzun mühlet soğumada kaldığı değerli ( en az iki saat bekleyelim).
  14. Soğuyan keklerimizi bir masır yardımıyla dikkatli bir biçimde ortadan ikiye bölelim.
  15. Ve sunum yapmak istediğimiz tepsiye büyük pandispanyanın bir katını alıp, sütle ıslatalım.
  16. Krem şantiyi eşit halde sürelim .
  17. Doğranan muzları ve damla çikolataları ekleyelim.
  18. İkinci büyük katı üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra küçük pandispanyanın geleceği alan hariç başka yerlere krem şanti sürelim (zaten ikram ederken dörtlü oluşan katı ikiye böleceğimiz için bu alana krem şanti gerekmez)
  19. Sırada küçük pandispanya katını koymak var istek ettiğiniz istikamete hakikat tam ortalayarak da yapabilirsiniz (ben sağa gerçek sıfırladım) tıpkı halde ıstalıp orta materyalleri koyup kapattıktan sonra üst pandispanya da ıslatılıp pastamız krem şanti ile kaplanır.
  20. Ardından buzdolabına kaldıralım.
  21. Krem şanti donsun ve pasta kremasını sürdüğümüz de pürüzsüz formda kaplamamız mümkün olsun.
  22. Pasta kremamızı hazırlayalım Benmari adabı çikolatamızı eritelim.
  23. Pastamızı pasta kremasını sürdükten sonra da buzdolabına alalım ve 1 saat kadar bekletelim ki üzerine ekleyeceğimiz çikolatamızla karışmasın.
  24. Bu ortada kakaolu keki elimizle unufak edelim.
  25. Ben fotoğrafta görüldüğü biçimde sunum yaptım. Siz de dilediğiniz üzere tasarım yapabilirsiniz. Kolay gelsin afiyet güç olsun.

İşçi Makinalı Yaş Pasta (2 Katlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu