Yemek Tarifleri
Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4,5- 5 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için :
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5 yemek kaşığı şeker
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak elmalı harcı pişirelim.
- Elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim üzerine şeker ve tarçını ek edelim pişirelim soğumaya bırakalım.
- Hamuru için :tüm materyalleri yoğuralım hamurun yarısını streçleyip buzluğa atalım .
- Diğer yarısını margarinle yağladığımız borcuma yayalım.
- İçine elmalı harcı eşit formda dökelim.
- Üzerine buzluktaki hamuru rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ,soğuğunda pudra şekeri serpelim. Afiyetle 😋.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın