Yemek Tarifleri

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4,5- 5 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak)

İç harcı için :

  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı şeker

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak elmalı harcı pişirelim.
  2. Elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim üzerine şeker ve tarçını ek edelim pişirelim soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için :tüm materyalleri yoğuralım hamurun yarısını streçleyip buzluğa atalım .
  4. Diğer yarısını margarinle yağladığımız borcuma yayalım.
  5. İçine elmalı harcı eşit formda dökelim.
  6. Üzerine buzluktaki hamuru rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
  7. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ,soğuğunda pudra şekeri serpelim. Afiyetle 😋.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu