Yemek Tarifleri

Elmalı Rulo Pasta

Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü)

İç gereci için;

  • 5 tane orta uzunluk elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 kaşık sıvı yağ

Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayalım.
  2. Elmaları soyup güzelce rendeleyelim geniş bir tavaya alıp bir kaşık yağ ekleyelim.
  3. Şeker ilave edip daha sonra güzelce karıştıralım.
  4. Suyunu çekmeye başladıktan sonra tarçını da ek edin.
  5. Altını kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine her yeri eşit gelecek biçimde yayalım.
  6. Ayrı bir kapta yumurta şeker vanilyayı güzelce çırpalım.
  7. Sırasıyla sıvı materyalleri ekledikten sonra son olarak un ve kabartma tozu da ekleyip akıcı bir kıvam elde edelim.
  8. Hamuru tepsiye döktüğümüz harcın üzerine güzelce dağıtalım .
  9. 140 derecede evvelce ısıtılmış fırına verip üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan kekimizi tepside karşıt çevirip rulo halini verelim.
  12. Dilerseniz pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz deneyecek olan herkese afiyet olsun. ?.

Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu