Yemek Tarifleri

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardak pudra şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İc harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Rendelenmiş elmaları ve şekerleri tencereye alıp suyu çekene kadar pişirelim.
  2. Piştikten sonra tarçını ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım .
  3. Hamuru için un hariç tüm malzemeyi karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra küçük bezelere ayıralım .
  5. Yuvarlak tatlı tabağı büyüklüğünde açıp hamurları 6 kesime bölüp iç harcını koyup rulo halinde saralım ,tepsiye koyalım.
  6. 170 -160 derecede üzeri kızarana kadar denetimli bir formda pişirelim.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu