Yemek Tarifleri
Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağına yakın un (Yumuşak ve yapışmayan bir hamur olmalı)
İç harcı:
- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kadar iri öğütülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyup rendeleyip tavaya alın.
- Üzerine şeker, tarçın ,tereyağını ekleyin. Elmaları suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan evvel cevizleri ek edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için un hariç tüm gereçleri koyup elinizle yoğurun. Unu yavaş yavaş ek edin hamur yumuşak olucak ancak elinize de yapışmayacak.
- Hamuru tezgaha merdaneyle açın.
- Yuvarlak bir kalıpla yada bir bardakla yuvarlaklar çıkarın.
- İçine iç harçdan koyup yuvarlayın rulo halında ve kenarları yavaşça yapışdırın.
- Kalan hamurları tekrardan yuvarlayıp tekrar açın.
- Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve kurabiyelerimize ona dizin.
- 170 derecede 20-25dk kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün ve afiyetle yiyin ☺️.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın