Yemek Tarifleri

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağına yakın un (Yumuşak ve yapışmayan bir hamur olmalı)

İç harcı:

  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar iri öğütülmüş ceviz

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Elmaları soyup rendeleyip tavaya alın.
  2. Üzerine şeker, tarçın ,tereyağını ekleyin. Elmaları suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan evvel cevizleri ek edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için un hariç tüm gereçleri koyup elinizle yoğurun. Unu yavaş yavaş ek edin hamur yumuşak olucak ancak elinize de yapışmayacak.
  4. Hamuru tezgaha merdaneyle açın.
  5. Yuvarlak bir kalıpla yada bir bardakla yuvarlaklar çıkarın.
  6. İçine iç harçdan koyup yuvarlayın rulo halında ve kenarları yavaşça yapışdırın.
  7. Kalan hamurları tekrardan yuvarlayıp tekrar açın.
  8. Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve kurabiyelerimize ona dizin.
  9. 170 derecede 20-25dk kadar pişirin.
  10. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün ve afiyetle yiyin ☺️.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu