Yemek Tarifleri
Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3,5 su bardağı un (Az gelirse göz kararı eklenebilir benimki 3,5 su bardağı kâfi oldu)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için
- 4 elma
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1.5 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün materyallerimizi bir hoş derin bir kapta karıştıralım.
- En son unumuzu da yavaş yavaş yedirerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu dinlenmeye bırakırken gelelim elma harcımıza elmaları soyduktan sonra bir hoş rendeleyelim.
- Tavaya şeker ile alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim ,suyunu çektikten sonra tarçını ekleyelim ve bir dakika boyunca yeniden karıştıralım.
- Ardından ocağı kapatalım en son bir buçuk çay bardağı çekilmiş cevizimizi de ekleyerek harcımızı soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu 4 eşit kesime bölelim.
- İlk hamurumuzu tabak boyutunda açalım ondan sonra bıçak yardımıyla üçgen formlarda kesme başlayalım ve kesilen bütün kesimlere elmalı iç harcımızı koyarak rulo halinde sarıp sürecimizi bu türlü bitirelim.
- 180 derecelik fırında altı üstü bir hoş hafif kızarana kadar pişirelim ve pudra şekeri ile servise alalım.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın