Yemek Tarifleri

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3,5 su bardağı un (Az gelirse göz kararı eklenebilir benimki  3,5 su bardağı kâfi oldu)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için

  • 4 elma
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1.5 çay bardağı ceviz

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç bütün materyallerimizi bir hoş derin bir kapta karıştıralım.
  2. En son unumuzu da yavaş yavaş yedirerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu dinlenmeye bırakırken gelelim elma harcımıza elmaları soyduktan sonra bir hoş rendeleyelim.
  4. Tavaya şeker ile alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim ,suyunu çektikten sonra tarçını ekleyelim ve bir dakika boyunca yeniden karıştıralım.
  5. Ardından ocağı kapatalım en son bir buçuk çay bardağı çekilmiş cevizimizi de ekleyerek harcımızı soğumaya bırakalım.
  6. Hamurumuzu 4 eşit kesime bölelim.
  7. İlk hamurumuzu tabak boyutunda açalım ondan sonra bıçak yardımıyla üçgen formlarda kesme başlayalım ve kesilen bütün kesimlere elmalı iç harcımızı koyarak rulo halinde sarıp sürecimizi bu türlü bitirelim.
  8. 180 derecelik fırında altı üstü bir hoş hafif kızarana kadar pişirelim ve pudra şekeri ile servise alalım.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu