Yemek Tarifleri

Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 6 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5 çay bardağı ceviz

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim.

  1. Elmaları soyalım tavaya rendeleyelim.
  2. Ardından şekeri de ek edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Tam suyunu çektikten sonra cevizli ve tarçını ekleyip bir köşeye soğumaya bırakalım.
  4. Şimdi gelelim kekimize yumurta ve şekeri beyaz köpürene kadar çırpalım.
  5. Ardından bütün gereçleri sırasıyla ekleyerek akıcı bir kıvam elde edelim.
  6. Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim.
  7. Hazırlanan iç harcı tavana fotoğraftaki üzere dökelim ve her tarafına eşit gelecek formda yayalım.
  8. Hazırlanan keki de elmalı harcımızın üzerine dökerek her tarafını kaplayacak biçimde yeniden fotoğraftaki üzere yapalım.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıktıktan sonra öbür bir yağlı kağıda keki zıt çevirelim
  11. Rulo formunda saralım.
  12. Pudra şekeri ile birlikte servis edelim şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun ????? iyi akşamlar ?❤️.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu