Yemek Tarifleri

Eli Böğründe

Eli Böğründe Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı kırmızı et
  • 1 büyük patlıcan
  • 2 patates
  • 8-9 arpacık soğan (Yoksa bir büyük soğan)
  • 4-5 yeşil biber
  • 2-3 büyük domates (Ben konserve kullandım)
  • 2-3 diş sarımsak

Sosu için

  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsot

Sulandırmak için

  • Yeteri kadar su

Eli Böğründe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etimizi önden on dk düdüklüde haşlıyoruz. ( daha âlâ pişmesi için ben bu türlü yaptım siz dilerseniz direkt fırına da atabilirsiniz çiğden).
  2. Patlıcan, biber ,patates ,soğan ve domatesi küp küp doğruyoruz.
  3. Tepsiye dilediğimiz sıralama ile tüm malzemeyi diziyoruz. Fotolardan daha uygun anlaşılacaktır.
  4. Ardından sos için salça ve baharatları sulandırıp tüm tepsi üzerinde gezdiriyoruz.
  5. 200 derece fırında yarım saat kırk dk kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun ☺️

Eli Böğründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu