Yemek Tarifleri
El Açması Buzluk Böreği
El Açması Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için;
- Sıvı yağ
İçi için;
- 2-3 adet orta uzunluk patates
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
El Açması Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un alınır.
- Ortası havuz olacak biçimde açılır.
- Tuz ve su ortaya eklenip yoğurulur.
- Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
- Yoğurulsan hamur 10-15 dk dinlendirilir.
- O sırada iç gereçlerini hazırlayabilirsiniz.
- Patatesler haşlanır süzülür.
- Tuz,toz biber ve tereyağı eklenip güzelce ezilir püre haline getirilir.
- Dinlenen hamur 8 bezeye ayırılır ve bezeler yuvarlanır.
- Orta uzunluk tabak büyüklüğünde açılır.
- Bir tabak yağlanıp saçılan hamur konur.
- Üzeri tekrar yağlanır.
- Diğer beze açılır onunda üzeri yağlanır.
- Bu biçimde tüm bezeler açılır ve üst üste koyulur.
- 20-30 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamurlar tek tek tezgaha alınıp al ile en ince ne kadar yapılabilirse açılır.
- En uca iç materyal koyulur ve çok sıkı olmayacak formda sarılır.
- Yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine yuvarlak biçimde dizilir.
- Tüm bezeler bitikten sonra üzerine birşey sürmeden buzluğa koyulur.
- Hamur büsbütün donduktan sonra buzluktan çıkarılıp poşete koyup uygunca bağlanır.
- Sonra tekrar buzluğa atılır.
- Bu formda uzun müddet buzlukta saklayabilirsiniz.
- Pişireceğiniz vakit çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika direk buzlu buzlu pişirin.
Çıtır çıtır lezzetli el açması böreğiniz hazır. Afiyet olsun.
El Açması Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın