Yemek Tarifleri

El Açması Buzluk Böreği

El Açması Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Aralarına sürmek için;

  • Sıvı yağ

İçi için;

  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber

El Açması Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına un alınır.
  2. Ortası havuz olacak biçimde açılır.
  3. Tuz ve su ortaya eklenip yoğurulur.
  4. Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
  5. Yoğurulsan hamur 10-15 dk dinlendirilir.
  6. O sırada iç gereçlerini hazırlayabilirsiniz.
  7. Patatesler haşlanır süzülür.
  8. Tuz,toz biber ve tereyağı eklenip güzelce ezilir püre haline getirilir.
  9. Dinlenen hamur 8 bezeye ayırılır ve bezeler yuvarlanır.
  10. Orta uzunluk tabak büyüklüğünde açılır.
  11. Bir tabak yağlanıp saçılan hamur konur.
  12. Üzeri tekrar yağlanır.
  13. Diğer beze açılır onunda üzeri yağlanır.
  14. Bu biçimde tüm bezeler açılır ve üst üste koyulur.
  15. 20-30 dakika dinlendirilir.
  16. Dinlenen hamurlar tek tek tezgaha alınıp al ile en ince ne kadar yapılabilirse açılır.
  17. En uca iç materyal koyulur ve çok sıkı olmayacak formda sarılır.
  18. Yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üzerine yuvarlak biçimde dizilir.
  19. Tüm bezeler bitikten sonra üzerine birşey sürmeden buzluğa koyulur.
  20. Hamur büsbütün donduktan sonra buzluktan çıkarılıp poşete koyup uygunca bağlanır.
  21. Sonra tekrar buzluğa atılır.
  22. Bu formda uzun müddet buzlukta saklayabilirsiniz.
  23. Pişireceğiniz vakit çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika direk buzlu buzlu pişirin.

Çıtır çıtır lezzetli el açması böreğiniz hazır. Afiyet olsun.

El Açması Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu