Yemek Tarifleri

Ekmek Ortası Köfte

Ekmek Ortası Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük uzunluk soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş )
  • Yarım su bardağı ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı soda
  • Tuz
  • Maydanoz

Ekmek ortası için;

  • Yarım ekmekler
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • Pul biber

Patates kızartması için;

  • 4-5 adet patates
  • Sıvı yağ

Ekmek Ortası Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün gereçleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzetli olacaktır.
  3. Şekil verip dolapta dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen köfteleri evvelce kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.
  5. Bu ortada patateslerimizi soyup kızartıyoruz.
  6. Yarım ekmeğimize kızartmada kullandığımız yağdan çok az gezdirip patates ve köftelerini ekliyoruz.
  7. Üzerine soğan ,domates, maydanoz koyuyoruz.
  8. Acı pul biber (tercihe göre) tuz ekleyip afiyetle yiyoruz ☺️.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ☺️.

(dileyen ketçap ve mayonez de ekleyebilir).

Ekmek Ortası Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu