Yemek Tarifleri
Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote

Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tavuk göğüs eti
- 2 adet köy biberi
- 1 adet orta uzunluk kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet büyük domates
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı zirveli tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Karabiber
- Kırmızı biber
Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya sıvı yağını koyup ocakta kısık ateşte ısıtalım.
- Üzerine ay biçiminde kuru soğanı ve ince biberi doğrayıp tavaya alalım ve kavurmaya başlayalım.
- Üzerine küçük doğradığımız tavuk göğüs etini ek edip orta ateşte kavurmaya devam edelim.
- Tavuk eti biraz piştikten sonra küp küp doğradığımız domatesi ekleyip karıştıralım ve orta karıştırarak pişiriyoruz.
- En son salçayı ve sarımsakları ezip baharatlarını tuzunu ekleyip ete ek edip karıştıralım.
- 2 çay bardağı kaynar su koyup kapağını kapatıp 15 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tavuk sote piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın