Yemek Tarifleri

Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote

Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk göğüs eti
  • 2 adet köy biberi
  • 1 adet orta uzunluk kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet büyük domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zirveli tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavaya sıvı yağını koyup ocakta kısık ateşte ısıtalım.
  2. Üzerine ay biçiminde kuru soğanı ve ince biberi doğrayıp tavaya alalım ve kavurmaya başlayalım.
  3. Üzerine küçük doğradığımız tavuk göğüs etini ek edip orta ateşte kavurmaya devam edelim.
  4. Tavuk eti biraz piştikten sonra küp küp doğradığımız domatesi ekleyip karıştıralım ve orta karıştırarak pişiriyoruz.
  5. En son salçayı ve sarımsakları ezip baharatlarını tuzunu ekleyip ete ek edip karıştıralım.
  6. 2 çay bardağı kaynar su koyup kapağını kapatıp 15 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Tavuk sote piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.

Ekmek Banmalık Domatesli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu