Yemek Tarifleri
Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti (muhallebi soğuduktan sonra çırpılır)
Ganaj için;
- 200 ml krema
- 80 gram sütlü çikolata
- 80 gram beyaz çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, tereyağı ve tuzu bir tencereye alınız. Karışım kaynamaya başlayınca içine un ek edin. Karışımı bir spatula yardımıyla 2-3 dakika karıştırınız.
- Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yediriniz. Kâfi kıvama ulaşan hamuru torbaya alınız. Hamuru fırın tepsisine aralıklı olarak sıkınız.
- Hamuru evvelce 175°c’de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
- Krema için olan gereçleri kremşanti hariç pişirin, soğuyunca kremşantiyi ekleyin çırpın.
- Soğuyan eklerin içini kremayla doldurun.
- Üst içinde kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtınız ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırınız hazırladığınız sosu sürünüz. Ekleri uygun bir sunumla servis yapınız. Afiyet olsun 🍀
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın