Yemek Tarifleri

Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (muhallebi soğuduktan sonra çırpılır)

Ganaj için;

  • 200 ml krema
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram beyaz çikolata

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su, tereyağı ve tuzu bir tencereye alınız. Karışım kaynamaya başlayınca içine un ek edin. Karışımı bir spatula yardımıyla 2-3 dakika karıştırınız.
  2. Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yediriniz. Kâfi kıvama ulaşan hamuru torbaya alınız. Hamuru fırın tepsisine aralıklı olarak sıkınız.
  3. Hamuru evvelce 175°c’de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
  4. Krema için olan gereçleri kremşanti hariç pişirin, soğuyunca kremşantiyi ekleyin çırpın.
  5. Soğuyan eklerin içini kremayla doldurun.
  6. Üst içinde kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtınız ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırınız hazırladığınız sosu sürünüz. Ekleri uygun bir sunumla servis yapınız. Afiyet olsun 🍀

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu