Yemek Tarifleri

Ege Yolu Enginar

Ege Tarzı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 5 kol taze soğan
  • 3 kol taze sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Ege Metodu Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dereotu, sarımsak, taze soğan ince ince kıyılır ve tencereye alınır.
  2. Enginarlar 6 ya bölünür, tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine alınır.
  3. Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve şekeri de ekleyip güzelce harmanlanır.
  4. 1 saat kadar bu biçimde bekletip yarım çay bardağı sıcak su ek edilir. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
  5. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdirilir. Doğranmış dereotu ve taze soğanla süslenir. Afiyet olsun.

Ege Yolu Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu