Yemek Tarifleri
Ebruli Kek

Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker, yağ ve süt sırasıyla eklenip, karıştırılır un ve kabartma tozu vanilya da eklenip hamurun bir kısmı öteki bir kaba bölüştürülür.
- Birisi sade oburu kakaolu olacak halde hamur hazırlanır.
- Fırın tepsisi yada kek kalıbı yağlanır 2 kaşık sade 2 kaşık kakaolu hamur sırasıyla dökülür, tüm gereç bitene kadar bu biçimde yapılır.
- Kürdan yardımı ile üçgen dilim keser üzere pasta üzerinde form yapalım kürdan tepsiye isabet etsin ki içinde de hal olsun.
- 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın