Yemek Tarifleri

Ebruli Kek

Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, şeker, yağ ve süt sırasıyla eklenip, karıştırılır un ve kabartma tozu vanilya da eklenip hamurun bir kısmı öteki bir kaba bölüştürülür.
  2. Birisi sade oburu kakaolu olacak halde hamur hazırlanır.
  3. Fırın tepsisi yada kek kalıbı yağlanır 2 kaşık sade 2 kaşık kakaolu hamur sırasıyla dökülür, tüm gereç bitene kadar bu biçimde yapılır.
  4. Kürdan yardımı ile üçgen dilim keser üzere pasta üzerinde form yapalım kürdan tepsiye isabet etsin ki içinde de hal olsun.
  5. 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu