Yemek Tarifleri

Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3,5 4 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için

  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

Pişirmek için

  • Sıvı yağ

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sıvı materyaller bir kaba alınır.
  2. Şeker,tuz ve maya eklenerek bir 5 dk bekletilir.
  3. Ardından denetimli bir biçimde un eği yapılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.
  4. Hamurun üzeri streç konarak bir örtü öle hamur sarılır. 1 saat dinlendirilir.
  5. Mayası gelen hamurun havası alınarak un serpilen tezgahta 1 parmak kalınlığında açılır.
  6. Yuvarlak bir aparat yardımı ile hamur yuvarlak yuvarlak kesilir ortası bir duy yardımı ile çıkarılır.
  7. Çıkarılan yuvarlak biçimler bozulmadan yağlı kağıt serili bir tepsiye alınır.
  8. 15 dk dinlendikten sonra orta ateşte kızgın yağda pişirilir.
  9. Soğuyan donut benmari yolu eritilen çikolataya batırılır.

Afiyet olsun.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu