Yemek Tarifleri
Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3,5 4 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
Pişirmek için
- Sıvı yağ
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı materyaller bir kaba alınır.
- Şeker,tuz ve maya eklenerek bir 5 dk bekletilir.
- Ardından denetimli bir biçimde un eği yapılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamurun üzeri streç konarak bir örtü öle hamur sarılır. 1 saat dinlendirilir.
- Mayası gelen hamurun havası alınarak un serpilen tezgahta 1 parmak kalınlığında açılır.
- Yuvarlak bir aparat yardımı ile hamur yuvarlak yuvarlak kesilir ortası bir duy yardımı ile çıkarılır.
- Çıkarılan yuvarlak biçimler bozulmadan yağlı kağıt serili bir tepsiye alınır.
- 15 dk dinlendikten sonra orta ateşte kızgın yağda pişirilir.
- Soğuyan donut benmari yolu eritilen çikolataya batırılır.
Afiyet olsun.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın