Yemek Tarifleri
Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber

Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg küçük dolmalık biber (Siz gereksiniminize nazaran alın)
- Kaynar su
Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolma biberlerin içlerini temizleyip, yıkayın.
- Geniş bir tencereye su koyup kaynatın.
- Başka bir leğende ayrıyeten soğuk su bulundurun.
- Biberleri çok üst üste gelmeyecek halde kaynayan suya bırakın.
- Sürekli karıştırın, ortada üzerlerine bastırınki içine su girsin çabuk yumuşasın.
- Yaklaşık 3-4 dakika kadar haşlayın.
- Biberleri sudan çıkarıp, soğuk suya atın.
- Soğuyan biberleri süzgece alın.
- Süzüldükten sonra pak bir bez üzerine ağızları aşağıya gelecek biçimde bekletin.
- İyice süzülüp kuruyan biberleri taban kısmına bıçakla minik çentik atın.
- Bu süreç dolmanın içine suyun temas ederek pirincin daha âlâ pişmesini sağlıyor.
- Dolap poşetine biberler iç içe gelecek halde yerleştirin.
- Pipet yardımıyla havasını alın. Bağlayıp dondurucuya koyun.
- Biberleri pişireceğiniz vakit evvel iç malzemeyi hazır edin.
- Sonra biberleri çıkarın buzlu bir formda içlerini doldurun ve pişirin.
- Bu süreçle biberler donduğu vakit kırılma olmuyor birebir vakitte buzluk kokusuda olmuyor. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın