Yemek Tarifleri

Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber

Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg küçük dolmalık biber (Siz gereksiniminize nazaran alın)
  • Kaynar su

Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dolma biberlerin içlerini temizleyip, yıkayın.
  2. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın.
  3. Başka bir leğende ayrıyeten soğuk su bulundurun.
  4. Biberleri çok üst üste gelmeyecek halde kaynayan suya bırakın.
  5. Sürekli karıştırın, ortada üzerlerine bastırınki içine su girsin çabuk yumuşasın.
  6. Yaklaşık 3-4 dakika kadar haşlayın.
  7. Biberleri sudan çıkarıp, soğuk suya atın.
  8. Soğuyan biberleri süzgece alın.
  9. Süzüldükten sonra pak bir bez üzerine ağızları aşağıya gelecek biçimde bekletin.
  10. İyice süzülüp kuruyan biberleri taban kısmına bıçakla minik çentik atın.
  11. Bu süreç dolmanın içine suyun temas ederek pirincin daha âlâ pişmesini sağlıyor.
  12. Dolap poşetine biberler iç içe gelecek halde yerleştirin.
  13. Pipet yardımıyla havasını alın. Bağlayıp dondurucuya koyun.
  14. Biberleri pişireceğiniz vakit evvel iç malzemeyi hazır edin.
  15. Sonra biberleri çıkarın buzlu bir formda içlerini doldurun ve pişirin.
  16. Bu süreçle biberler donduğu vakit kırılma olmuyor birebir vakitte buzluk kokusuda olmuyor. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Dondurucuda Kışlık Dolmalık Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu