Yemek Tarifleri

Dondurucu İçin Çıtır Börek

Dondurucu İçin Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

İç harcı için;

  • 1 kg patates
  • 2 adet soğan
  • 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 – 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kaju baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arası için;

  • Tereyağı
  • Sıvı yağ

Dondurucu İçin Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri soyup yıkayıp haşlamaya alalım.
  2. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Patatesler pişince çatal yahut patates ezici ile ezelim.
  4. Üzerine baharatları, peyniri ve soğanı ekleyip karıstırıp hazır hale getirelim.
  5. Ayrı bir tavada 4-5 yemek kaşığı tereyağı eritelim. İçerisine yarım yahut 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  6. Yufkayı tezgaha açalım tepsinin büyüklüğü ve uzınluğunda kenarları içe hakikat kıvıralım.
  7. Erittiğimiz tereyağ sıvı yağ karışımından sürelim.
  8. Uç kısmına ince uzun olacak halde patatesli harcı koyup kıvıralım.
  9. Elle kıvırma yapışır. O yüzden altına yağlı kağıt koyup ittirin resen kıvrılacaktır.
  10. Uzun uzun tepsiye dizin.
  11. Her bir yufkayı bu halde hazır edin.
  12. Hepsi bitince 3-4 parmak kalınlıgında kesip tepsi ile dolapta dondurun.
  13. Tepsinin altına kesinlikle yağlı kağıt koyun kı börekler yapışmasın tepsiye. 1 saat sonunda tepsiden alıp dondurucu kaplarına alıp koruma edin.
  14. Pişirmek istediğiniz vakit evvelce fırını ısıtın ve börekleri tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürün. Buzlu biçimde fırına verin kızarana dek pişirin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

Dondurucu İçin Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu