Yemek Tarifleri

Dondurmalı Islak İrmik Helvası

Dondurmalı Islak İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 çay bardağı süt

Dondurmalı Islak İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağ ve sıvı yağ orta ateşte eritilip üzerine bir çay bardağı irmik eklenip kısık ateşte rengi dönünceye kadar daima karıştırılarak uygunca kavrulur.
  2. Kavrulan irmiğe bir çay bardağı şeker eklenip bir tıp karıştırılıp sütü eklenip daima karıştırılır.
  3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kapağı kapalı iki dakika pişirilir.
  4. Pişen helva karıştırılıp 15 dk dinlendirilip dileğe nazaran maraş dondurmayla servis edip, fıstıkla tahin le de servis edilebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️❤️.

Dondurmalı Islak İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu