Yemek Tarifleri
Donat (Mükemmel Lezzet)

Donat (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Kahvaltılık çikolata
Süslemek için;
- Şekerlemeler
Donat (Mükemmel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık süt su ve yarım paket yas mayayı alalım mayayı eritelim.
- Daha sonra üzerine şeker ve 1 su bardağı un ekleyip çırpıcı ile pürüzsüz olana dek karıştıralım.
- Üzerini pak bir bez ile örtüp 15 – 20 dakika mayasının gelmesini bekleyelim ekşi maya hazırlar üzere.
- Ardından mayası gelen hamura 1 adet yumurta sıvı yağ ve tuzu ekleyelim elimiz ile bir karıştıralım unu da dikkatli formda ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini pak bez ile tekrar örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Yarım saatin sonunda hamuru tekrar yoğuralım mayalı hamur yoğurulmayı sever 1 – 2 dakika daha yoğurup tezgaha un serpip alalım.
- Hamurun üzerine de un serpip merdane yahut oklava ile 1 cm kalınlığında açalım donat aparatı ile yuvarlak yuvarlak keselim.
- Kestiğimiz hamurları pak örtünün üzerine dizelim ve hamurların üzerini de pak bir bez ile örtüp tekrar 15 – 20 dakika bekleyelim.
- 20 dakikanın sonunda tavaya biraz bol olacak formda sıvı yağ alalım ocağı orta ateşte açalım yağın ısınmasını bekleyelim.
- Isınan yağa kestiğimiz hamurları koyalım artlı önlü eşit formda kızartalım püf püf kabaracaktır donatlarimiz.
- Ocağın altını çok açmayın donatlarimiz yanmasın.
- Kızaran donatları peçete serili tepsiye alalım. Benmari adabı erittiğimiz kahvaltılık çikolataya her bir donatı batırıp üzerine şekerlemeler serpelim..
- Bu harika lezzet hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹
Donat (Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın