Yemek Tarifleri
Domatesli Pilav
Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane domates
- 1 tane soğan
- 1 tane biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (Karışık)
- 1 ,5 su bardağı bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan biber sıvı yağda kavuralım.
- Üzerine salçayı atıp bi beş dk kavurup domatesleri ekleyelim.
- Domatesi biraz kavurup bulguru ekleyin yeterlice karıştırıp suyunu ekleyelim.
- Ocağın altını evvel açık 10 dk kadar daha sonra en kısık ateşte demlenerek pişirelim denetimli halde.
- Suyunu çekip bulgur açılınca altını kapatalım.
Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın