Yemek Tarifleri

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet orta uzunluk domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yağımızı uygun bir tencereye alalım.
  2. Üzerine doğranmış biber ekleyip kavuralım.
  3. Daha sora görseldeki üzere doğranmış domates ,salça ,karabiber ,pul biber, tuz ekleyelim.
  4. 3-4 dk onları da kavurduktan sora sıcak suyu ek edelim .
  5. Kaynamaya başlayınca yıkanmış bulguru ekleyerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim
  6. Yumuşamış bulgurlar daha birazcık nemliyken altını kapatalım yemeğe hazır deneyenlere.

Afiyet olsun 😌

Not.

Altını nemliyken kapatalım dedim şayet ıslak sevmeyenler varsa 2-5 su bardağı su kullanarak suyunu çekene kadar bekleyebilir!.

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu