Yemek Tarifleri

Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Püf Noktalarıyla)

Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg sivri domates
  • 300 gram acı sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domates ve biberleri yıkayın, sarımsakları soyun.
  2. Domatesleri ve sarımsakları doğrayıp, rondodan geçirin.
  3. Biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın.
  4. Rondodan geçen domatesi geniş bir leğene alın.
  5. Domatesi daha taneli severseniz daha az rondo yapabilirsiniz.
  6. Bir saat kadar bekletin üzerine su birikecektir.
  7. Bu suyu büyük bir kaşıkla alıp atın.
  8. Bu biçimde biraz daha koyu kıvamlı bir turşumuz oluyor.
  9. Ben 1 kase su çıkarıp döktüm.
  10. Biber maydanoz yağ limon suyu ve tuzu koyup karıştırın.
  11. Tuzuna bakıp az gelirse ekleme yapın.
  12. Büyük bir kavanoza (4-5 kg lık)doldurun.
  13. Domates turşusu mayalanma sürecinde çok köpürdüğü için taşma ihtimaline karşı bu biçimde bekletiyoruz.
  14. Domates ve su ayrışacaktır altta fotoğrafta var. Bu olağan bir durum. Ortada karıştırarak asidini dışarı çıkarın.
  15. Yaklaşık 6 gün dışarda bu formda kapağı kapalı bekletin bu ortada domates sosumuz artık ekşimeye turşu olmaya başlamış demektir.
  16. Kabarma durduktan sonra kavanozlara 2 parmak eksik olacak formda doldurun. Kapağını sıkıca kapatın.
  17. Yinede taşma ihtimaline karşı altına bir kap koyun. Ben buzdolabına koydum hiç taşma olmadı.
  18. Havalar yeterlice soğuyunca dolaptan çıkarıp serin ve karanlık bir yerde bekliyorum.
  19. Ortam ısısına nazaran 1 hafta yada 10 gün içinde turşumuz hazır. Afiyet olsun.

Not:

1-Bu ölçülerden bir litrelik 3 kavanoz çıktı çok azda arttı.

2-Kavanoz kapağı açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabında koruma edin.

3-Fotoğraf paylaşmak için buzdolabından çıkarıp fotoğraf çektiğimde ne kabarma nede suyundan ayrışma olmamıştı. Yani doldurduğum üzere kalmış.

Domates Soslu Acı Biber Turşusu (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu