Yemek Tarifleri
Doğrama Turşu

Doğrama Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo İzmir biberi
- 2 kilo domates
- 1 su bardağı kaynamış soğumuş su
- 1 yemek kaşığı nohut
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 baş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı tuz
Doğrama Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri kabuklarını soyup rondodan geçirdim .
- Biberleri küçük küçük doğradım.
- İçine sirkeyi suyunu,limon tuzunu, sarımsaklarımı nohutunu, tuzunu ek edip karıştırdım.
- Kavanozlara koyup buzdolabında saklıyorum.
- 1 hafta sonra yemeğe başlayabilirsiniz.
- Ertesi günü de yeniliyor fakat ben 1 hafta bekliyorum.
Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.
Not: instagram da hicran_kitchen sayfamda günlük menü fikirleri ile karşınızdayım sayfama beklerim.
Doğrama Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın