Yemek Tarifleri

Dereotu Poğaça

Dereotu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 60 gram margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu

Dereotu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Deretonu küçük küçük doğrayalım.
  2. Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, yağ, tereyağını sirkeyi, kabartma tozunu ekleyerek,dereotunla karıştıralım.
  3. Unu denetimli bir halde ekleyelim.
  4. Yumuşak olan hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  5. Üstüne yumurtamızı sürelim.
  6. Üstüne susam yada çörek otu yada ikisini bir serpiştirelim.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürelim ve pişince afiyetle yiyelim.

Ben içine bir şey koymadım ancak dilerseniz peynir yada lor peyniri koyabilirsiniz.

Dereotu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu