Yemek Tarifleri
Dereotu Poğaça

Dereotu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 60 gram margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığından az tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- Yarım demet dereotu
Dereotu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Deretonu küçük küçük doğrayalım.
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, yağ, tereyağını sirkeyi, kabartma tozunu ekleyerek,dereotunla karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde ekleyelim.
- Yumuşak olan hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Üstüne yumurtamızı sürelim.
- Üstüne susam yada çörek otu yada ikisini bir serpiştirelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürelim ve pişince afiyetle yiyelim.
Ben içine bir şey koymadım ancak dilerseniz peynir yada lor peyniri koyabilirsiniz.
Dereotu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın