Yemek Tarifleri

Dereotlu, Peynirli Poğaça

Dereotlu, Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 isinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 150 gram beyaz peynir yada lor peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Dereotlu, Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pastane yöntemi dereotlu peynirli poğaçanın hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve unun bir kısmını alarak hamuru yoğuralım. Yavaş yavaş unu ek edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  2. Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyelim ve hamuru son sefer toparlayalım.
  3. Hamurdan bir modül kopartalım ve elimizde yuvarlayalım.
  4. Ardından daire biçiminde açalım ve orta kısmına lor peyniri yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayalım. Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreçleri tekrarlayalım.
  5. Şekillendirdiğimiz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  6. Ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim.
  7. Son olarak isteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim. Daha sonra evvelce ısıttığımız 170°c alt üst fansız fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  8. Mayasız pastane lezzetinde dereotlu peynirli poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun??.

Dereotlu, Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu