Yemek Tarifleri

Dereotlu Patatesli Poğaça

Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 orta uzunluk patates

Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesin kabuklarını soyup doğrayalım ve haşlanmaya bırakalım.
  2. Uygun bir kaba yağ, yumurta, süt, tuz ve şekeri ekleyip çırpalım.
  3. Çırptıktan sonra kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
  4. Hamuru yoğurup 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  5. Hamur dinlenirken dereotunu doğrayalım.
  6. Dinlenmiş hamura dereotunu döküp karışması için yoğuralım.
  7. Patates haşlandıktan sonra püre haline getirip tuz, karabiber, toz biber ve göz kararı sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  8. Hamuru ceviz büyüklüğünde alıp elimizde açalım.
  9. İçine patates içinden koyup kapatalım ve elimizle yuvarlayalım.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200° de pişirelim. 15 dk’da pişecektir lakin orta ara denetim edelim.

Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu