Yemek Tarifleri

Dere Otlu Soslu Patates

Dere Otlu Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 adet küçük yada orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı 200 ml süt
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı vegeta (sebze çeşnisi)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç içi kadar dereotu
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Dere Otlu Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp soyunca ister iki kesime isterseniz dört modüle bölün.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alın erimeye başlayınca unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun süt ve kremayı ekleyip süratlice karıştırın ki topak olmasın.
  3. Kaynamaya başlayınca baharatları ekleyin patatesleri ek edip karıştırın.
  4. İnce kıyılmış dereotunu ek edin kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin sosu koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz afiyet olsun ????.

Dere Otlu Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu