Yemek Tarifleri

Cup Kek

Cup Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 büyük bardak + 1 çay bardağı süt
  • 1 büyük bardakla yarım sıvı yağ
  • 2 buçuk büyük su bardağı un ( kıvamına nazaran arttırabilirsinz )
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Portakal kabuğu
  • Susam
  • Damla çikolata

Cup Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurtayla şekeri çırpıyoruz, akabinde süt ve yağını koyup biraz karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra un ve kabartma tozunu vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
  3. Portakal kabuğunu da rendeleyip karıştırıyoruz.
  4. Sonra kek kalıplarına paylaştırıyoruz.
  5. Üzerine susam ve damla çikolata koyup 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Not : bir tepsiye susam bir tepsiye damla çikolatalı yaptım tercihe bağlı. Çocuklarında çok seveceği bir kek 🙂 bardak büyüklüğünün fotoğrafını de koydum.

Cup Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu