Yemek Tarifleri

Çörek

Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker

İç Malzemesi

  • Tereyağı yahut margarin
  • Sıvı yağ

Üzerine için

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurun hazırlanışı.Ön mayası için,1 bardak suya ,maya,şeker, koyalım karıştıralım,Üzerine kapatalım 5 dakika beleyelim,ön mayamız hazır.
  2. Kalan sıvı gereçleri de ön mayamızın içine ekleyelim karıştıralım, un tuz,ekleyelim yoğuralım,Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini kapatalım mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamurumuzu 4, beze yapalım bezelerimizi büyük çe açalım.
  4. Margarin,sıvı yağ sürelim bezenin kenarlarını keselim ve katlayalım.
  5. 4, 5,dakika beklettim bezemizi istediğimiz boyutta açalım ve yumurta sarısını da üzerine sürelim bir çatal yardımıyla çizikler atalım 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  6. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında 25,30 dakika pişirelim.

NOT, Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.

Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu