Yemek Tarifleri

Çıtır Zarf Börek

Çıtır Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçine

  • Rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 adet soda
  • Yumurta sarısı

Çıtır Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağı eritelim ve sıvı yağ ile karıştırıp bir kenara alalım.
  2. 1 tane yufkayı tam açıp her yerini yağlayalım.
  3. Daha sonra karşılıklı katlayalım.
  4. Daha sonra başka kenarlardanda karşılıklı katlayıp kare bir manzara elde edelim.
  5. Daha sonra 4 e bölüp içine peynir koyup zarf formunda saralım.
  6. İki ucu karşılıklı katlayıp öbür iki ucu da birebir halde katlayarak bu formu verebilirsiniz.
  7. Pişirmeden evvel bir tane sodaya batıralım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  9. 180 derece de pişirelim.

Çıtır Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu