Yemek Tarifleri
Çıtır Zarf Börek

Çıtır Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçine
- Rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
- 1 adet soda
- Yumurta sarısı
Çıtır Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı eritelim ve sıvı yağ ile karıştırıp bir kenara alalım.
- 1 tane yufkayı tam açıp her yerini yağlayalım.
- Daha sonra karşılıklı katlayalım.
- Daha sonra başka kenarlardanda karşılıklı katlayıp kare bir manzara elde edelim.
- Daha sonra 4 e bölüp içine peynir koyup zarf formunda saralım.
- İki ucu karşılıklı katlayıp öbür iki ucu da birebir halde katlayarak bu formu verebilirsiniz.
- Pişirmeden evvel bir tane sodaya batıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece de pişirelim.
Çıtır Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın