Yemek Tarifleri
Çıtır Simit
Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 150 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 3 su bardak un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Simidi hazırlamak için
- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı su
- Susam
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, maya 1 kapta ıslatılır mayalanmaya bırakılır.
- 5 dakika sonra tuz, su, şeker, un eklenir hamur haline getirilir.
- Dinlenmeye bırakılır.
- 20 dakika sonra yaptığımız hamuru 8 eşit modüle bölerek ince uzunlamasına hal verin.
- Üzerine tereyağı ekleyip kıvırıp simit hali verilir.
- İlk evvel pekmezli su akabinde susama batırılır. Tepsiye dizilir fırına sürülür 180-200 derecede afiyet olsun.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın