Yemek Tarifleri

Çıtır Simit

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 150 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardak un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Simidi hazırlamak için

  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam

Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su, süt, maya 1 kapta ıslatılır mayalanmaya bırakılır.
  2. 5 dakika sonra tuz, su, şeker, un eklenir hamur haline getirilir.
  3. Dinlenmeye bırakılır.
  4. 20 dakika sonra yaptığımız hamuru 8 eşit modüle bölerek ince uzunlamasına hal verin.
  5. Üzerine tereyağı ekleyip kıvırıp simit hali verilir.
  6. İlk evvel pekmezli su akabinde susama batırılır. Tepsiye dizilir fırına sürülür 180-200 derecede afiyet olsun.

Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu