Yemek Tarifleri
Çıtır Simit Börek

Çıtır Simit Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1,5 çay bardağı su
- 1 şişe maden suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- Peynir rendesi
20 adet kürdan
Çıtır Simit Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maden suyu, su, nişasta ve sirkeyi derin bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
- İç harcı için de isterseniz peynir rendesi isterseniz de lorla küçük doğranmış maydanozu karıştırıp harç yapabilirsiniz. Ben peynir rendesi tercih ettim ve peynirlerimi rendeledim.
- Kürdanları da kenarda hazır ediyoruz.
- İlk yufkayı tezgaha seriyoruz ve 4 eşit kesime bölünüyoruz.
- Fırçayla bütün her yeri ıslanacak halde sostan sürüyoruz.
- Üçgen kısmın geniş yerine iç harçtan ekliyoruz. Kenarlarından ortada birleşecek halde ince bir halde katlıyoruz. Sonra sigara böreği üzere sarıyoruz.
- İki kenarını buluşturup kürdanla birbirine sabitliyoruz.
- Bütün yufkaya birebir süreci uygulayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıtır çıtır simit böreğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Simit Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın