Yemek Tarifleri

Çıtır Simit Börek

Çıtır Simit Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • Peynir rendesi

20 adet kürdan

Çıtır Simit Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Maden suyu, su, nişasta ve sirkeyi derin bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. İç harcı için de isterseniz peynir rendesi isterseniz de lorla küçük doğranmış maydanozu karıştırıp harç yapabilirsiniz. Ben peynir rendesi tercih ettim ve peynirlerimi rendeledim.
  3. Kürdanları da kenarda hazır ediyoruz.
  4. İlk yufkayı tezgaha seriyoruz ve 4 eşit kesime bölünüyoruz.
  5. Fırçayla bütün her yeri ıslanacak halde sostan sürüyoruz.
  6. Üçgen kısmın geniş yerine iç harçtan ekliyoruz. Kenarlarından ortada birleşecek halde ince bir halde katlıyoruz. Sonra sigara böreği üzere sarıyoruz.
  7. İki kenarını buluşturup kürdanla birbirine sabitliyoruz.
  8. Bütün yufkaya birebir süreci uygulayıp tepsiye diziyoruz.
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Çıtır çıtır simit böreğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Simit Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu