Yemek Tarifleri

Çıtır Simit

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su

Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için gerekli materyalleri hamur yoğurma kabında güzelce yoğuruyoruz.
  2. Hamur toparlanınca 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Hamurunuz kendini bırakırsa 1 yemek kaşığı un ek edip toparlayalım.
  4. Sonra dinlenmeye bırakalım. 30 dk dinlenmesi kâfi olacaktır.
  5. Hamurumuzu 8 eşit bezeye ayıralım.
  6. Sonra uzun rulolar yapıp bir tarafını kıvıralım iki ucu üstte birleştirelim ve birbirlerine kıvrılmasını sağlayalım.
  7. Sonra pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama bulatıp tepsiye aralıklı dizelim.
  8. 15 dakika tepsi mayasından sonra 180⁰ fırında güzelce pişirelim. Afiyet olsun.

Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu