Yemek Tarifleri

Çıtır Lokma Tatlısı

Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı margarin yahut tereyağı
  • Lokma kıvamı alıncaya kadar un kekten az kıvamlı olacak

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 su bardağı ılık suyu alıyoruz, içerisine 1 paket mayayı ek ediyoruz, yumurta, yoğurt, bir çimdik tuz ve 1 çay kaşığı margarin yahut tereyağı ek ediyoruz, sonra unumuzu ekliyoruz kekten az kıvamlı olmalı.
  2. Hamurumuzu 15 dk dinlendirelim, yağı kızdırın, kızgın yağa 1 tatlı kaşığı hamurdan azar azar ekler ediyoruz sık sık çevirelim tek taraflı kızarma olmasın.
  3. Yağdan çıkardığımız lokmaları şerbete atıyoruz, az bekletip öteki bir kaba alıyoruz, kusursuz bir tanım deneyip vazgeçemeyeceğiniz bir tanım olacaktır, kesinlikle denemelisiniz.

Not:Şerbet soğuk olacak.

Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu