Yemek Tarifleri
Çıtır Lokma Tatlısı

Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı margarin yahut tereyağı
- Lokma kıvamı alıncaya kadar un kekten az kıvamlı olacak
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon
Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ılık suyu alıyoruz, içerisine 1 paket mayayı ek ediyoruz, yumurta, yoğurt, bir çimdik tuz ve 1 çay kaşığı margarin yahut tereyağı ek ediyoruz, sonra unumuzu ekliyoruz kekten az kıvamlı olmalı.
- Hamurumuzu 15 dk dinlendirelim, yağı kızdırın, kızgın yağa 1 tatlı kaşığı hamurdan azar azar ekler ediyoruz sık sık çevirelim tek taraflı kızarma olmasın.
- Yağdan çıkardığımız lokmaları şerbete atıyoruz, az bekletip öteki bir kaba alıyoruz, kusursuz bir tanım deneyip vazgeçemeyeceğiniz bir tanım olacaktır, kesinlikle denemelisiniz.
Not:Şerbet soğuk olacak.
Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın