Yemek Tarifleri

Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Mesken Üretimi Şekerleme)

Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Mesken İmali Şekerleme) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım karpuzun kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 adet karanfil
  • 3 limon tuzu
  • Yarım limon suyu
  • 6 adet karanfil
  • Yarım limon kabuğu

Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Konut İmali Şekerleme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karpuz kabuklarını en dışını soyalım ve içindeki kırmızı kısmı incecik alalım.
  2. Sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım.
  3. İsterseniz biçimli formlu de dograyabilirsiniz. Çocuklar için daha cazibeli gelir.
  4. 1 bardak suya karbonatı ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Sonra üstüne biraz daha su ekleyip karpuz kapaklarının üstüne ekleyelim asgarî 4 saat bekletelim. Ben akşamdan beklettim.
  6. Sonra bi kaç kez yıkayıp tencereye alalım.
  7. Üstünü geçecek kadar su ekleyelim ve kaynayana kadar orta ateşte pişırelim.
  8. Kaynayınca tencereden karpuz kabuzlarını alalım.
  9. Tencere 4 su bardağı suyumuzu, şekerimizi, limon kabuğunu ekleyip ocakta şekerler eriyinceye kadar ısıtalım.
  10. Şeker eriyince karpuz kabuklarını aktaralım.
  11. Orta ateşte kabuklar şeffaf olana kadar pişirelim.
  12. Daha sonra içine limon tuzu ve limon suyumuzu ekleyip karıştıralım.
  13. Kısık ateşte yeterlice rengi şeffaf olana kadar pişirelim ve hazır afiyet olsun :).

Not:saniye anne yemeklerindeki tanım ile yaptım.

Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Konut Üretimi Şekerleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu