Yemek Tarifleri
Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Mesken Üretimi Şekerleme)

Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Mesken İmali Şekerleme) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım karpuzun kabuğu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 4,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- 3 limon tuzu
- Yarım limon suyu
- 6 adet karanfil
- Yarım limon kabuğu
Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Konut İmali Şekerleme) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karpuz kabuklarını en dışını soyalım ve içindeki kırmızı kısmı incecik alalım.
- Sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım.
- İsterseniz biçimli formlu de dograyabilirsiniz. Çocuklar için daha cazibeli gelir.
- 1 bardak suya karbonatı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sonra üstüne biraz daha su ekleyip karpuz kapaklarının üstüne ekleyelim asgarî 4 saat bekletelim. Ben akşamdan beklettim.
- Sonra bi kaç kez yıkayıp tencereye alalım.
- Üstünü geçecek kadar su ekleyelim ve kaynayana kadar orta ateşte pişırelim.
- Kaynayınca tencereden karpuz kabuzlarını alalım.
- Tencere 4 su bardağı suyumuzu, şekerimizi, limon kabuğunu ekleyip ocakta şekerler eriyinceye kadar ısıtalım.
- Şeker eriyince karpuz kabuklarını aktaralım.
- Orta ateşte kabuklar şeffaf olana kadar pişirelim.
- Daha sonra içine limon tuzu ve limon suyumuzu ekleyip karıştıralım.
- Kısık ateşte yeterlice rengi şeffaf olana kadar pişirelim ve hazır afiyet olsun :).
Not:saniye anne yemeklerindeki tanım ile yaptım.
Çıtır Karpuz Kabuğu Reçeli (Çocuklar İçin Konut Üretimi Şekerleme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın