Yemek Tarifleri
Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı
Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıfı için:
- 350 gram taze tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı şeker
- 80 gram tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Muhallebisi için:
- 100 gram irmik
- 150 gram şeker
- 1 vanilya şekeri
- 1 litre süt
- Yarım paket krem şanti
Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tel kadayıfını ince ince bıçak yardımıyla doğruyoruz. (Buzdolabında bekletirseniz, daha kolay kesilir).
- Tavamıza tereyağını alıp eritiyoruz. Üzerine şekeri koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Kadayıfı ekliyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Sonlara hakikat çekilmiş cevizimizi ek edip, bir kaç tıp daha döndüyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- İrmik muhallebisi için: yukardaki bütün gereçleri bir tencereye koyup, ocağı açıp, güzelce karıştırıyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ve ocaktan alıyoruz.
- Kadayıfı üçte ikisini kelepçeli kalıbın içine koyuyoruz ve yavaşça üzerlerine bastırarak düzeltiyoruz. (borcam da olur. ).
- Muhallebiyi de üzerine döküp, kalan kadayıf ile üstünü kapıyoruz. İsteğe bağlı fındık yahut fıstık ile süsleyebilirsiniz. Soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun. ❤️.
Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın