Yemek Tarifleri

Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı

Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıfı için:

  • 350 gram taze tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 80 gram tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebisi için:

  • 100 gram irmik
  • 150 gram şeker
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 litre süt
  • Yarım paket krem şanti

Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tel kadayıfını ince ince bıçak yardımıyla doğruyoruz. (Buzdolabında bekletirseniz, daha kolay kesilir).
  2. Tavamıza tereyağını alıp eritiyoruz. Üzerine şekeri koyup güzelce karıştırıyoruz.
  3. Kadayıfı ekliyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  4. Sonlara hakikat çekilmiş cevizimizi ek edip, bir kaç tıp daha döndüyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  5. İrmik muhallebisi için: yukardaki bütün gereçleri bir tencereye koyup, ocağı açıp, güzelce karıştırıyoruz. Göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ve ocaktan alıyoruz.
  6. Kadayıfı üçte ikisini kelepçeli kalıbın içine koyuyoruz ve yavaşça üzerlerine bastırarak düzeltiyoruz. (borcam da olur. ).
  7. Muhallebiyi de üzerine döküp, kalan kadayıf ile üstünü kapıyoruz. İsteğe bağlı fındık yahut fıstık ile süsleyebilirsiniz. Soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun. ❤️.

Çıtır İrmikli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu