Yemek Tarifleri
Çıtır Fındıklı Kurabiye

Çıtır Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 125 gram margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta sarısı (akları üzeri için ayıralım)
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim gerekirse artırılabilir)
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta akları
- 1 buçuk su bardağı iri çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için;
- Sutlu çikolata
Çıtır Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumuşamış yağları,yumurta sarısını ve pudra şekerini karıştıralım.
- Üzerine kalan materyalleri ek edip hamurumuzu hazır edelim.
- Hazır olan hamuru merdane ile çok inceltmeden açıp dilediğimiz kalıpla keselim ben bardakla kestim.
- Yumurta akı,fındık ve pudra şekerini karıştırıp kaşıkla kurabiyelerimizin üzerine koyalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri soğumadan tepsiden almayalım.
- Soğuyan kurabiyeleri çikolataya bandıralım tepsiye alalım, uygunca donana kadar bekleyelim. Enfes kurabiyelerimiz hazır🤌🍫🌰.
Çıtır Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın