Yemek Tarifleri

Çıtır Fındıklı Kurabiye

Çıtır Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 125 gram margarin
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı (akları üzeri için ayıralım)
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim gerekirse artırılabilir)

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta akları
  • 1 buçuk su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Süslemesi için;

  • Sutlu çikolata

Çıtır Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak yumuşamış yağları,yumurta sarısını ve pudra şekerini karıştıralım.
  2. Üzerine kalan materyalleri ek edip hamurumuzu hazır edelim.
  3. Hazır olan hamuru merdane ile çok inceltmeden açıp dilediğimiz kalıpla keselim ben bardakla kestim.
  4. Yumurta akı,fındık ve pudra şekerini karıştırıp kaşıkla kurabiyelerimizin üzerine koyalım.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  6. Pişen kurabiyeleri soğumadan tepsiden  almayalım.
  7. Soğuyan kurabiyeleri çikolataya bandıralım tepsiye alalım, uygunca donana kadar bekleyelim. Enfes kurabiyelerimiz hazır???.

Çıtır Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu