Yemek Tarifleri
Çıtır Çıtır Milföy Börek
Çıtır Çıtır Milföy Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- Çeyrek paket lor peyniri
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı dövülmüş biber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
Çıtır Çıtır Milföy Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce maydanozu ince bir halde doğruyoruz lor peynirini ,tuzu ,karabiber, nane ,dövülmüş biber, pulbiber ,sıvıyağ katıyoruz karıştırıyoruz.
- Milföy hamurlarını tezgaha koyuyoruz iç harcını koyuyoruz kapatıyoruz.
- Çatal yardımıyla birleştiriyoruz.
- Bıçak yardımıyla kesiyoruz evvel su ve pekmezli karışıma üst tarafını batırıyoruz.
- Sonra susamla mantolama yaptığımız böreklerimizi yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not:fırın çok sıcak olsun ki çok kabarsın ve çıtır olsun.
Çıtır Çıtır Milföy Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın