Yemek Tarifleri

Çıtır Çıtır Milföy Börek

Çıtır Çıtır Milföy Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Çeyrek paket lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı dövülmüş biber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam

Çıtır Çıtır Milföy Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce maydanozu ince bir halde doğruyoruz lor peynirini ,tuzu ,karabiber, nane ,dövülmüş biber, pulbiber ,sıvıyağ katıyoruz karıştırıyoruz.
  2. Milföy hamurlarını tezgaha koyuyoruz iç harcını koyuyoruz kapatıyoruz.
  3. Çatal yardımıyla birleştiriyoruz.
  4. Bıçak yardımıyla kesiyoruz evvel su ve pekmezli karışıma üst tarafını batırıyoruz.
  5. Sonra susamla mantolama yaptığımız böreklerimizi yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not:fırın çok sıcak olsun ki çok kabarsın ve çıtır olsun.

Çıtır Çıtır Milföy Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu