Yemek Tarifleri

Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 1 kase lor (150 gram kadar)

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sosumuzdan başlayalım.
  2. Su ve sıvı yağ uygun bir kaba alın karıştırın.
  3. İlk yufkayı tezgaha serin her yerine gelecek halde sostan sürün .
  4. Tüm yufkaları bu formda soslayın, yufkaları evvel dörtte bölün sonra sekize ben on altı adet çıkardım siz daha küçükte yapabilirsiniz.
  5. Böreklerimizi kalan sosa batırıp yağlı tepsiye yahut yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kolay gelsin afiyet olsun ?.

Not’fazla yapıp buzluğa atabilirsiniz konuğunuz geldiğinde yahut canınız istediğinde çıkartıp üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin kurtarıcı bir börek kesinlikle deneyin.

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu