Yemek Tarifleri

Çilekli Yaş Pasta

Çilekli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı ılık su

Pastacı kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Ara katları için;

  • 500 gram minik minik doğranmış çilek
  • 100 gram damla çikolata

Pandispanyayı ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Pastayı kaplamak için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • 7-8 adet çilek bir paket çikolata sosu ve paketin üzerindeki ölçüye nazaran süt

Çilekli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pandispanyayı hazırlamakla başlayalım. Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Su ek edip bir süzgeç yardımıyla nişasta, un kabartma tozu ve vanilyayı ek edip spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştıralım.
  3. Yağlayıp, unladığımız kalıba harcımızı döküp, 170 derecede ısıtılmış fırına verelim. Yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  4. Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
  5. Tencereye sütü, unu, yumurtayı, nişastayı ve şekeri alıp daima karıştırarak pişirelim.
  6. Kaynamaya başlayan kremaya vanilya ve tereyağı da ek ettikten sonra kenara alıp, topaklanmaması için orta ara karıştıralım.
  7. Krem şantiyi düzgünce çırpıp buzdolabına koyalım.
  8. Çikolata sosunu da kaynatıp soğumaya bırakalım.
  9. Ara katlarına serpiştireceğimiz çileklerimizi minik doğrayıp kenara alalım.
  10. Fırından çıkan pandispanyamı soğuduktan sonra üçe bölelim.
  11. Her katına kaşık yardımı ile süt döküp evvel kremasını sürelim daha sonra da çilek ve çikolata serpiştirip üst üste koyalım son katın üzerini krema ile sıvadıktan sonra, krem şantiyle pastanın her tarafını kaplayalım.
  12. Soğuyan çikolatasosunu pastanın üzerinden hafif akacak formda gezdirelim.
  13. Reçele yahut sosa batırdığımız çileklerimizi pastanın üzerine yerleştirip, dolapta yaklaşık 2-3 saat dinlendirelim.
  14. Daha sonra pastamız servise hazır afiyet olsun. ?

Çilekli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu