Yemek Tarifleri

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için

  • Çilek

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra un hariç tüm malzemeyi karıştıralım unu ekleyelim. Ben tart kalıbı kullandım. Kalıbı biraz yağlayalım.
  3. Daha evvelden ısıtılmış 180•c fırınımıza koyalım. 25 dk içinde pişecektir siz tekrar denetim edin.
  4. Muhallebimiz için tencere tüm malzemeyi ekleyelim ben vanilyalı da pişirmeyi tercih ediyorum.
  5. Kekimiz ve muhallebimiz piştikten sonra kekimizi kalıptan çıkartıp sütümüzle ıslatalım. Ben çok ıslak yapmadım isteğe bağlı.
  6. Daha sonra muhallebiyi üzerine ekleyip çileklerle süsleyelim. Afiyet olsun. 🙂

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu